Halas lencsesaláta

Halas lencsesaláta
Hozzávalók:
1 kisebb lilahagyma, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, 2-3 keményebb, de érett paradicsom, 1 kis csokor petrezselyem, néhány szem Bonduelle mag nélküli zöld olajbogyó, 1 kiskanál finom balzsamecet, 4 kiskanál extraszűz olívaolaj, 1 doboz (400 gramm) Bonduelle konzervlencse, 1 doboz (150 gramm) konzerv tonhal (lehet más konzervhal vagy füstölt hal is)

1. A lilahagymát megtisztítjuk, lencsényi kockákra vágjuk, egy tálba szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, kb. 10 percre félretesszük, de kinyomkodni nem kell!
2. A paradicsomokat, miután szárukat kimetszettük, apró, nagyjából lencsényi kockákra vágjuk, a finomra aprított petrezselyemmel és olajbogyóval együtt a hagymához keverjük. A balzsamecettel és az olívaolajjal ízesítjük.
3. A lencsét levével együtt, a tonhalat lecsöpögtetve, nagyobb darabokra tördelve forrgatjuk bele.

Jó tanács
– Ha olívaolajban eltett tonhalat vásároltunk, akkor ennek a levét használjuk a saláta készítéséhez, külön olaj már nem kell bele.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 275 kcal