Bélszíncarpaccio (ejtsd: kárpáccsó)

Bélszíncarpaccio  (ejtsd: kárpáccsó)
Hozzávalók:
60 dkg bélszín (de a szép hátszín is jó), 2 evőkanál mustár, őrölt fekete bors, 10 dkg parmezán sajt, 1 nagyobb citrom leve, só, 6 evőkanál olívaolaj

1. A bélszín tetején lévő vékony fehér hártyát lefejtjük, majd a húst megmossuk és szárazra töröljük. A mustárral meg 1 csapott kiskanál őrölt borssal alaposan bedörzsöljük, folpackba csomagoljuk, azután lefagyasztjuk.
2. A sajtot lereszeljük, sőt, késsel még tovább is aprítjuk. A húst tálalás előtt kb. 25 perccel a mélyhűtőből kivesszük, még fagyosan hajszálvékonyan fölszeleteljük (legkönnyebb szeletelőgéppel) és azonnal tálra rakjuk.
3. A bélszínre citromlevet csöpögtetünk, kissé megsózzuk, megborsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, végül a sajttal megszórjuk. Pirítós kenyeret kínálunk hozzá.

Jó tanács
– Marha helyett őz vagy szarvas bélszínjéből, hátszínjéből is készülhet.
– Aki paleo életmódot folytat, paleo kenyérrel tálalja.
– Aki alacsony szénhidráttartalmú vagy lisztérzékeny étrenden van, kenyér nélkül, zöldsalátával egye.

6 főre
Elkészítési idő: 25 perc + fagyasztás
Egy adag: 389 kcal