Sonkás-sajtos sertésborda párolt újhagymával

Sonkás-sajtos sertésborda párolt újhagymával
Hozzávalók:
60 dkg kicsontozott sertéskaraj, só, őrölt fekete bors, 8 csomó közepesen dundi fejű újhagyma, 6 evőkanál olaj, 8 szelet gépsonka, 8 szelet trappista sajt

1. A húst 8 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, félretesszük. A sütőt, hogy előmelegedjen, köze-pes lángra állítjuk.
2. Az újhagyma szárát, a fejen kétujjnyit hagyva belőle, levágjuk. Kiskéssel a „bajuszát” is eltávolítjuk, majd megmossuk, szűrőben lecsöpögtetjük.
3. Az olajat egy nagyobb serpenyőbe öntjük, és a húst oldalanként 2-2 percig sütjük benne. Ezután a szeleteket
lecsöpögtetjük, és tepsire rakjuk.
4. A megtisztított újhagymát a hús sütése után visszamaradó olajba rakjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Valamilyen friss zöldfűszerrel, például kakukkfűvel, rozmaringgal vagy bazsalikommal is megszórhatjuk. Lefedjük, kis lángon 8-10 perc alatt roppanósra pároljuk, közben egyszer-egyszer megkeverjük, megrázzuk.
5. Az elősütött húsokra 1-1 szelet sonkát, majd sajtot fektetünk, és az előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) 10 percig sütjük. A párolt hagymát kínáljuk köretnek hozzá.

Jó tanács
– Nagyobb étkűeknek az újhagyma mellé rizst is készíthetünk köretnek.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 647 kcal