Babos pirított (resztelt) csirkemáj

Babos pirított (resztelt) csirkemáj
Hozzávalók:
2 vöröshagyma (20-25 dkg), 4 evőkanál olaj, 1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél kiskanál majoránna, 50 dkg csirkemáj (szív nélkül), 1 csapott kiskanál jóféle pirospaprika, 1 doboz (310 gramm) Bonduelle Borlotti tarkabab

1. A hagymát megtisztítjuk, félfőre azaz félkarikákra vágjuk, és egy széles serpenyőben a megforrósított olajon 6-7 perc alatt megfonnyasztjuk. Félidőben megsózzuk – ez segít, hogy a hagyma hamar megpuhuljon, és remekül ízesíti majd a májat is -, a borssal és a majoránnával fűszerezzük.
2. Közben a májat nagyobb kockákra (egy májat kb. 3 darabra) vágjuk. A hagymára rakjuk, nagy lángon, keverve-rázogatva kb. 5 percig pirítjuk. Ekkor a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük.
3. A babot levével együtt ráöntjük, sőt, kb. fél deci vízzel kiöblítjük a konzervdobozt is, és a babos májhoz öntjük, hadd legyen jó szaftos. Éppen csak egyet forralunk rajta, megkóstoljuk, ha kell utánasózuk, fűszerezzük. Ez amolyan egytálételnek beillő fogás, de kiegészítésképpen kínálhatunk hozzá puha kenyeret is.

4 főre
Elkészítési idő: 30 perc
Egy adag: 329 kcal