Dragon sambuca

Dragon sambuca
Hozzávalók:
1 ágacska tárkonylevél, 0,3 dl Sambuca likőr (olasz eredetű csillagánizs ízű likőr), 0,2 dl triple sec, 0,15 dl citromlé, szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
a díszítéshez: 1 ágacska tárkonylevél, 1 citromkarika

1. A tárkonylevelet a sékerbe tesszük és mudlerrel (töröfával) egy kicsit összetörjük, hogy ízét-illatát jobban kiadja. Jégkockát szórunk rá, hozzáöntjük a kétféle likőrt és a citromlevet. Alaposan összerázzuk.
2. Egy vékony falú old fashioned pohárba (viszkis pohárba) öntjük, jégkockát rakunk rá, majd szénsavas ásványvízzel vagy szódával föltöltjük.
3. A díszítéshez szánt tárkonyágat egy kicsit a kézfejünkhöz csapkodjuk, hogy az illata jobban érvényesüljön, és a pohárba tesszük citromkarika kíséretében.

1 főre
Elkészítési idő: 10 perc