Zserbógolyó

Zserbógolyó
Hozzávalók:
25 dkg darált dió, 25 dkg darált háztartási keksz, 25 dkg nem túl folyós sárgabaracklekvár, 12,5 dkg porcukor, 2 evőkanál rum
a bevonathoz:
16-20 dkg étcsokoládé

1. A diót a keksszel, a lekvárral, a porcukorral és a rummal összedolgozzuk. A masszából megnedvesített kézzel kb. 3 dekás gombócokat formálunk.
2. Az étcsokoládét nem túl forró vízgőzön fölolvasztjuk. A gombócokat egy kiskanál segítségével egyenként belemárjuk és tálcára rakjuk, hogy a bevonata megdermedhessen.

Jó tanács
– Készíthetünk kisebb gombócokat is belőle, amiket egyenként színes sztaniolpapírba csomagolunk és máris kész a házi szaloncukor!

kb. 28 darab
Elkészítési idő: 25 perc
Egy darab: 110 kcal