Zöldsaláta tárkonyos, tormás öntettel


Hozzávalók:
1 nagyobb sárgarépa, 1 kisebb lilahagyma, 15 dkg készen kapható zöldsaláta-keverék (bébi római saláta, bébi spenót, madársaláta, lollo rosso, gyermekláncfű, jégsaláta stb.), só, frissen őrölt borskeverék
az öntethez:
3 evőkanál 100 %-os narancslé, 3 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál fehérborecet, 2 evőkanál natúr krémsajt, 2 kiskanál ecetes torma, 1 kiskanálnyi apróra vágott tárkonylevél

1. A répát és a lilahagymát megtisztítjuk, az előbbit vékony csíkokra vágjuk vagy lereszeljük, a hagymát félfőre vágva vékonyan fölszeleteljük. Egy tálba szórjuk a zöldsalátával együtt. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, összeforgatjuk.
2. Az öntethez valókat egy kisebb, jól zárható üvegbe kanalazzuk, majd nagyon alaposan összerázzuk. A salátára öntjük és készen is van.

Jó tanács
-Kerülhet bele egy kisebb, vékony szeletekre vágott avokádó is.
– Aki paleo életmódot folytat, hagyja ki belőle a krémsajtot és házilag eltett tormát használjon.

4 főre
Elkészítési idő: 15 perc
Egy adag: 156 kcal