Roston sült csirkemell grillezett (sült) zöldséggel


Hozzávalók:
2 nagyobb (60-70 dkg) fél csirkemellfilé, 4 evőkanál olaj, só, őrölt fekete bors
a grillezett zöldséghez:
2-3 vékonyabb sárgarépa (20 dkg), só, 1 csapott kiskanál kristálycukor, 2 vöröshagyma (20 dkg), 1-1 kisebb zsenge cukkini és padlizsám (30-30 dkg), 1-2 pritaminpaprika, 25 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom (20 dkg), 1 csokor petrezselyem, 4 evőkanál olaj (lehet sütéshez való olívaolaj is) őrölt fekete bors, 1-1 csapott kiskanál origano és kakukkfű

1. A fél csirkemelleket félbevágjuk, majd az így kapott húst lapjában bevágjuk és kihajtjuk. Ahol vastag lenne, ott újra bevágjuk és kihajtjuk. Megnedvesített klopfolóval kiverjük. Az a cél, hogy 6-7 milliméter vastagságú, nagy szeletek legyenek belőle.
2. Az összes zöldséget megtisztítjuk. A répát enyhén sós, a cukorral ízesített vízben 3 perc alatt előfőzünk, majd leszűrjük, lehűtjük, fölszeleteljük. A hagymát vékony cikkekre, a cukkinit és a padlizsánt félkarikákra vágjuk. Ha ducik lennének, akkor negyedekbe vágjuk, így szeleteljük föl. A paprikát kicsumázzuk, 3 centis kockákra (négyzetekre) vágjuk. A gombát kisebb cikkekre, a paradicsomot közepes kockákra daraboljuk. A petrezselymet fölaprítjuk.
3. Nagy serpenyőben az olajat megforrósítjuk, a hagymát rászórjuk, rázogatva, nagy lángon 3-4 percig pirítjuk. A gombát és a répát hozzáadjuk, 3-4 percig tovább pirítjuk. Közben kissé megborsozzuk, a zöldfűszereket belemorzsoljuk. Ekkor kerül rá a padlizsán és a pritaminpaprika. Újabb 3-4 perc pirítást követően, következik a cukkini, majd 3-4 perc elteltével a paradicsom. Megsózzuk, 2-3 percig pirítjuk, a fölaprított petrezselyem felével fűszerezzük és kész.
4. Egy másik serpenyőben olajat forrósítunk, és amikor szinte már füstöl, a csirkemellet rárakjuk, oldalanként kb. 1,5 percig sütjük, közben kissé megsózzuk, megborsozzuk.
5. Tálaláskor a sült zöldséget tányérokra halmozzuk és a sült csirkemellet ráfektetjük. A maradék petrezselyemmel behintjük.

4 főre
Elkészítési idő: 40 perc
Egy adag: 587 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.