Rizssaláta spanyolosan

Rizssaláta spanyolosan
Hozzávalók:
25 dkg rizs, só, 1 babérlevél, 25 dkg konzervkukorica, 25 dkg Bonduelle konzerv zöldborsó, 1 csomó újhagyma, 1 piros húsú kaliforniai paprika, 3-4 evőkanál mazsola, 5-6 dkg natúr (se pirítva, se sózva) mandulabél, 3 evőkanál 6%-os fehérborecet, 1,5 evőkanál mustár, 1,5 evőkanál méz,
1 mokkáskanál só, 5-6 evőkanál olaj (lehetőleg olívaolaj)

1. A rizst megmossuk, majd bő, forrásban lévó vízbe szórjuk, Kissé megsózzuk, a babérral fűszerezzük, és közepes lángon puhára főzzük. Ha kész, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.
2. A konzerv zöldséget leszűrjük, lecsöpögtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk vékonyan fölkarikázzuk. A kicsumázott paprikát 1 centis kockákra vágjuk. Mindezeket a mazsolával és a nem túl vékonyan fölszeletelt mandulával együtt egy tálba rakjuk, a rizst hozzáadjuk.
3. Az öntethez a mustárt, a mézet meg a sót az ecetben simára keverjük, azután cseppenként az olajat is hozzáadjuk. Jól kikeverjük, azután a salátára locsoljuk és átforgatjuk.

Jó tanács
– Készíthetjük maradék párolt rizsből is.

4 főre
Elkészítési idő:1 óra
Egy adag: 608 kcal