Lazacsajt

Lazacsajt
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 1 liter friss (nem tartós) zsíros tej, 10 dkg margarin vagy vaj, 1 tojás, 1 csapott kiskanál szódabikarbóna, 1 csapott kiskanál ételízesítő por, 2 evőkanál konzerv lazachús (kis üvegekben nem túl drágán kapható)

1. A túrót a tejbe morzsoljuk, fölforraljuk és kis lángon 4-5 percig főzzük. Ezután leszűrjük, a túrót pedig szitán áttörjük. A vajat fölolvasztjuk, a tojással meg a szódabikarbónával összedolgozzuk, a túrót, az ételízesítőt és a lecsöpögtetett lazacot hozzáadjuk.
2. Fakanállal 4-5 percig keverjük, ezalatt jól összeáll, végül megvizezett alufóliába vagy folpackba csomagoljuk, pontosabban hengergetjük, és hűtőszekrényben 24 órán át pihentetjük. Fölszeletelve, előételként tálaljuk.

Jó tanács
– Letakarva hűtőszekrényben 4-5 napig eláll. Mindig csak annyit szeleteljünk belőle, amennyi frissen elfogy.

8 főre
Elkészítési idő: 35 perc + érlelés
Egy adag: 285 kcal • 16,5 g fehérje • 20,3 g zsír • 9,0 g szén-hidrát • 0,0 g rost • 59 mg koleszterin