Mézes, fűszeres malacoldalas

Mézes, fűszeres malacoldalas
Hozzávalók:
1,4 kg bőrös malacoldalas, só, 3-3 evőkanál méz, szójamártás és narancslé, 2 evőkanál ketchup, 1,5-1,5 evőkanál 6%-os vörösborecet és fehérbor, 4 gerezd áttört fokhagyma, fél kiskanál porrá tört mustármag, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 evőkanál olaj

1. Az oldalast a csontok mentén 4 részre vágjuk, majd enyhén sózott vízben, a forrástól számított kb. 1 óra alatt, kis lángon szinte teljesen puhára főzzük. Akkor jó, ha a csontot meg lehet fordítani benne.
2. Ezután lecsöpögtetjük, és bőrös oldalát átlósan, kisujjnyi közönként bevagdossuk.
3. A mézet a fűszerekkel és az ízesítőkkel jól összekeverjük, majd alaposan a húsba dörzsöljük úgy, hogy a bőrös oldalára is jusson belőle. Kiolajozott tepsire rakjuk.
4. Forró sütőben vagy grillsütőben kb. 35 perc alatt ropogós pirosasra sütjük, közben többször megforgatjuk.
5. Sült burgonyával és egy nagy halom zöldsalátával tálaljuk.

4 főre
Elkészítési idő: 2 óra 25 perc
Egy adag (köret nélkül): 632 kcal