Rólam

SZAKMAI ÖNÉLETRAJZ

2016 Sodexo-MKB bank konyhafőnök
2015 Zamárdi VSZ Üdülő konyhafőnök
2013-2014 Az Europa 2000 középiskola termelőkonyhájának vezetője, szakácsoktatója
2012 Interfood KFT részlegvezető (grill) szakács
2012-2017 Honlapomnak – Receptletöltés – a főszerkesztője
2001-2014 A havonta megjelenő Príma Konyha Magazin főszerkesztője
2003 Indonéz tanulmányút
2001 Adományozott Mesterszakács cím elnyerése
1994-2001 A kéthavonta majd havonta megjelenő Magyar Konyha később Hagyományos és mai Magyar Konyha
főszerkesztő helyettese
1991-1993 A magyarországi Mexikói Nagykövetség főszakácsa
1990-1991 A Hotel Korona majd a Hotel Kempinsky konyhafőnök helyettese
1989-1990 Amerikai szakmai tanulmányút
1987-1989 A Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola konyhájának konyhafőnöke
1987-2015 A Magyar Konyha és a Príma Konyha magazinokon, az évente megjelenő naptárakon és a fordításokon
kívül 70 szakácskönyvnek önálló szerzője, az utolsó években kiadója.
1986 Pannónia Központi Hidegkonyha részlegvezető szakács
1984-85 Szombathely Garasin laktanya (katonaság) Tiszti Konyha részlegvezető szakács
1984-85 TOT (Termelőszövetkezetek Országos Tanácsának Üdültetési és Továbbképzési Központja) konyhafőnök
helyettes
1983 Pepita Oroszlán söröző részlegvezető szakács
1983 Szakács szakmunkás vizsga
1981 Szakácstanuló Palace Hotel
1981 I. László Gimnázium érettségi

beszélt nyelvek: spanyol, angol alapfok


Valahol a kezdetek1983-84-ben, a TOT szállóban.


Még mindig a TOT szállóban, részlegvezető szakácsként.


1987, az I. Országos Gasztronómiai Kiállításra készülve, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola konyhafőnökeként.


Barátaimmal, az Atrium Hyatt Nemzetközi Szakácsversenyre készülve


Még nem kellett szemüveg a közeli munkához, és a piát is jobban bírtuk 🙂


2011 őszén, az Univer Mustár Akadémián


2011 őszén Nemeskövi Dénes és Kalla Kálmán mesterszakácsok megtisztelő társaságában, egy riport alkalmával.


Jókedvű zsűrizés 2012-ben, a dunaújvárosi Parázs-varázs fesztiválon


2012 – bemutató főzés ezúttal a Bonduelle „színeiben”.

Névjegy:
Hargitai György vagyok. Budapesten születtem 1963-ban, abban az évben, amikor halálos merényletet hajtottak végre John F. Kennedy amerikai elnök ellen, amikor Alfred Hitchcock elkészítte Madarak című filmjét, amikor a Kínai Kommunista Párt élén Maoval szakított Moszkvával és amikor 14 év után újra bajnok lett fociban a Fradi; de az igazat megvallva, mindezeknek semmi hatása nem volt arra, hogy később szakács lettem. Sokkal inkább édesapámnak, aki a pályaválasztásom környékén egy kivágott újságcikkel állított haza, miszerint a Pannónia Vendéglátóipari Vállalat szakácstanulókat képez, s ehhez várja a jelentkezőket. Így lettem én a kőbányai I. László Gimnázium spanyol tagozatának elvégzése után szakácstanuló az akkor még Palace Hotelben, ahonnan többek közt a Pepita Oroszlán sörözőn és a Pannónia Központi Hidegkonyhán át vezetett az út a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola tankonyhájának konyhafőnökségéig. Jöttek az első szakmai versenyek, a Planétás kártyákban publikált első receptek, majd egy kisebb amerikai kiruccanás. Innen hazaérve először a Korona majd a Kempinsky Hotel következett, míg nem a Mexikói nagykövet főszakácsaként találtam magam. Ekkorra már megjelentek az első szakácskönyveim, ennek köszönhetően a Magyar Konyha című lap főszerkesztő helyettese lettem. 2001 hozta az újabb változást, felkértek, hogy legyek a főszerkesztője egy új gasztronómiai magazinnak, a Príma Konyhának; és megkaptam a mesterszakács elismerést is. A 2013-14-es tanévben az Europa 2000 középiskola termelőkonyháját vezettem, és oktattam a szakácskadétokat.
A Magyar Konyha és a Príma Konyha magazinokon, az évente megjelenő naptárakon és a fordításokon kívül több szakácskönyvnek, kiadványnak voltam a szerzője. Íme a lista.

1. 1988 Vianco stúdió Torták, sütemények 20 old.
2. 1992 Weider Hungary Testépítés a konyhában 152 old.+ tart.
3. 1992 Tartalom kft Az étel a legjobb orvosság I 160 old.
4. 1992 Panasonic Korszerűbben mikrohullámmal 96 old.
5. 1993 Officina Nova Kézi és gépi kenyérsütés
6. 1994 Könyvklub Az étel a legjobb orvosság II 200 old.
7. 1995 Univer Univer receptek 24 old.
8. 1997 Média Nova Édességek 96 old.
9. 1997 Média Nova Szárnyasok 96 old.
10. 1998 Média Nova Saláták 96 old.
11. 1998 Média Nova Húsételek 96 old.
12. 1988 Média Nova Halak, rákok és a tenger gyümölcsei 96 old.
13. 1998 Könyvkuckó Sütemények, torták, édességek 160 old.
14. 1998 Könykuckó Sütés, főzés mikrohullámmal 157 old.
15. 1998 Könyvkuckó Saláták sokféleképpen 157 old.
16. 1998 Könyvkuckó Szárnyas finomságok 158 old.
17. 1998 Könyvkuckó Süssünk, Főzzünk szabadtűzön 160 old.
18. 1998 Könyvkuckó Húsok sülve, főve 160 old.
19. 1998 Könyvkuckó Ünnepi ételeink 160 old.
20. 1998 Könyvkuckó Befőzés, savanyítás 158 old.
21. 1998 Könyvkuckó Házi praktikák, fortélyok 158 old.
22. 1999 Könyvkuckó Vegetáriánus ételek 159 old.
23. 1999 Könyvkuckó Hal és vadételek 159 old.
24. 1999 Könyvkuckó Magyaros ételek 160 old.
25. 1999 Könyvkuckó A príma szakács nagykönyve 640 old.
26. 2000 Média Nova Házi tészták, sütemények 96 old.
27. 2000 Könyvkuckó Levesek 158 old.
28. 2000 Könyvkuckó Sajtos finomságok160 old.
29. 2000 Könyvkuckó Főzelékek, köretek, mártások 159 old.
30. 2000 Könyvkuckó Fűszerlexikon157
31. 2000 Könyvkuckó Sütemények,torták, édességek 2 160 old.
32. 2000 Könyvkuckó Gyümölcsös ételek 159 old.
33. 2000 Könyvkuckó 33 szárnyas lépésről lépésre 64 old.
34. 2000 Könyvkuckó 33 édesség lépésről lépésre 64 ol
35. 2000 Könyvkuckó 33 rec. mikrohullámmal lépésről lépésre 64 old.
36. 1999 Tupperware Tupperware receptkönyv kb. 100 old.
37. 2001 Média Nova Pecsenyék, sültek 96 old. 38. 2001 Könyvkuckó 33 saláta lépésről lépésre 64 old.
39. 2001 Könyvkuckó 33 befőzés lépésről lépésre 64 old.
40. 2001. Média Nova
Ungarische küche 96 old. (német)
Hungarian cuisine 96 old. (angol)
Ungarsk Kjokken 96 old. (norvég)
Cucinare Ungherese 96 old. (olasz)
Cocina Hungara 96 old. (spanyol)
Ungerst Kök 96 old. (svéd)
Cuisine Hongroise 96 old. (francia)
Bengepckaja Kyxha 96 old. (orosz)
41. 2001. Média Nova Vadételek a javából 96 old.
42. 2002. Média Nova Édességek és torták 96 old.
43. 2002 Beghin Say Ezüstkanál recepttár 96 old.
44. 2002 Zöldalma kiadó Pehelykönnyű finomságok (Fortunate) 96.old.
45. 2003 Top-Hill Bt Az én alapszakácskönyvem 864 old.
46. 2004 Buszesz Remek receptek&ecetek 48 old.
47. 2004 Merhávia
Hungarian Cuisine 32 old. (angol
Ungarische Küche 32old. (német)
Cocina Húngara 32 old. (spanyol)
Ciusine Hongroise 32 old. (francia)
Bengepckaja Kyxha 32 old. (orosz)
Cucinare Ungherese 32 old. (olasz)
48. 2004 Top-Hill Bt. A legjobb muffinok 112 old.
49. 2005 Top-Hill Bt. A legjobb saláták 112 old.
50. 2005 Top-Hill Bt. A legjobb Vénusz receptek 112 old.
51. 2006 Rama Házi sütemények Tavasz 32 old.
52. 2006 Top-Hill Bt. A legjobb Univer receptek 112 old.
53. 2006 Top-Hill Bt. A legjobb muffinok 2. 112 old.
54. 2007 Rama 35 év legjobb receptjei 56 ol
55. 2007 Top-Hill Bt. A legjobb menük 30 perc alatt 112.oldal
56. 2007 Top-Hill Bt. A legjobb halételek 112 old.
57. 2007 Rama Karácsonyi sütemények 52 ol
58. 2008 Rama Tavaszi sütemények 54 old.
59. 2008 Rama Sütik könnyedén 24 olda
60. 2008 Rama Ünnepi finomságok 52 old.
61. 2008 Top-Hill Bt. Az én alapszakácskönyvem 2. Átdolg. Kiadás 704 oldal
62. 2009 Rama Tavaszi finomságok 40 old.
63. 2009 Top-Hill-Univer Legyen a konyha ördöge! 112 old.
64. 2009 Rama Receptnaptár 2010 114 old.
65. 2010 Top-Hill-Univer Ki a szabadba! 112 old.
66. 2012 Alexandra kiadó Az én alapszakácskönyvem 3.javított kiadás 704 oldal
67. 2013 Univer Product Zrt. Az Univer hétvégi fogásai 112 oldal
68. 2015 IPC könyvek KFT A D-vitamin-csoda 80 old
69. 2015 IPC könyvek KFT Cukormentes ételek 80 old.
70. 2015 IPC könyvek KFT A paleolit csoda 80 old.
71. 2015 IPC könyvek KFT Egésszséges tisztító ételek 80 old.

Fordításaim

1993 Unikornis Vegetáriánus ínyencségek 64 old.
1995 Unikornis Kismamáknak 64 old.
2000 GABO Halak és a tenger gyümölcsei 96 old.
2001 GABO Thai konyha 96 old.
2001 GABO Indiai konyha 96 old.

Könyvek, melyeknek társszerzője voltam

1988-1991 Sütemények tészták könyve I-III
1991 Budapest a la carte 336 old.
1996 Befőzés 96 old.
1996 A magyar konyha legjobb receptjei 96 + 8 old.
2000 Halhús ételek pontyból 28 old.
2000 A világ legjobb pörköltjei 32 old.
2015 Totem kiadó 33 kemencében és parázson sült finomság

Egy kis ízelítő a teljesség igénye nélkül:

Testépítés a konyhában

Az étel a legjobb orvosság 1.

Az étel a legjobb orvosság 2.

Kenyér

Főzelékek, köretek, mártások

Húsok sülve-főve

Befőzés savanyítás

Házi praktikák, fortélyok

Gyümölcsös ételek

Fűszer lexikon

Szárnyas fínomságok

Saláták

Sajtos fínomságok

Sütés, főzés mikrohullámmal

Levesek

Vadételek a javából

Magyar konyha Édességek

Magyar konyha NAPTÁR 1996

Pecsenyék, sültek

EZÜSTKANÁL recepttár

FORTUNATE pehelykonnyű finomságok

Saját  Alap könyv 1.

Saját  Alap könyv 2.

Saját  Alap könyv 3.

A legjobb muffinok 1.

A legjobb muffinok 2.

A legjobb Vénusz receptek

A legjobb Univer receptek

Univer - Legyen a konyha ördöge

Univer - Ki a szabadba

A legjobb saláták

A legjobb menük 30 perc alatt

A legjobb hal ételek

Primakonyha magazin