<!--:hu-->Medvehagymapesztós spagetti<!--:-->

Medvehagymapesztós spagetti



Hozzávalók:
50 dkg spagetti, só
a medvehagyma pesztóhoz:
1 csokor (25 dkg) medvehagyma, 1,5 dl extaszűz olívaolaj, 10 dkg pirított sós mogyoró (lehet mandula vagy fenyőmag is), 1 csapott kiskanál só, 15 dkg parmezán sajt
a tetejére:
5 dkg reszelt parmezán sajt

1. A medvehagymát folyó hideg víz alatt átmossuk, lecsöpögtetjük, majd szárastól gyorsvágógépbe rakjuk, és jó apróra vágjuk. Közben ha úgy könnyebb, egy kevés olívaolajat is hozzáadunk. Egy tálba átkanalazzuk, majd a mogyorót szórjuk a gépbe, és ezt is jó apróra vágjuk. A medvehagymához adjuk, a maradék olívaolajjal együtt. Megsózzuk, hűtőbe tesszük. A parmezánt lereszeljük.
2. A spagettit az előírás szerint enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, – főzőlevéből egy keveset félreteszünk -, leszűrjük, lecsöpögtetjük,
3. A pesztót nagy serpenyőbe kanalazzuk, a spagettit rárakjuk, alaposan összeforgatjuk. Közben a reszelt parmezánt beleszórjuk, és kb. 1 decinyit ráöntünk, a tészta főzőlevéből is. Éppen csak 1 percig forrósítjuk, utánasózzuk.
4. Tányérokra halmozzuk, a tetejét reszelt parmezánnal megszórjuk.

5 főre
Elkészítési idő: 35 perc
Egy adag: 888 kcal
A recept elkészítése IDE KATTINTVA a YouTube-on is megtekinthető.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük