Tandori csirke

Tandori csirke (indiai)
Hozzávalók:
8 csirke felsőcomb, 4 dl natúr joghurt, 1 mokkáskanál csilipor vagy csípős Piros Arany (Erős Pista is lehet), 1 csapott kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 evőkanál citromlé, csipetnyi őrölt köménymag és szegfűszeg, gyömbér- és currypor, 1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
a tálaláshoz:
4 sült lángos (esetleg pita), paradicsom, uborka

1. A csirkecombokat – miután bőrüket lefejtettük – kicsontozzuk. A joghurtot a fűszerekkel összekeverjük, majd a húst beleforgatjuk, és letakarva, hűtőszekrényben 24 órán át érleljük.
2. Másnap tepsibe rakosgatjuk (páclevét nem kell lecsöpögtetni), majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 30 percig sütjük.
3. Ezután a combokat kiemeljük, a tepsiben maradó fűszeres levet lábasba öntjük, fölforraljuk, és ha túl sűrű lenne, egy kevés vizet is öntünk alá. Előfordulhat, hogy a joghurt kicsapódik, ilyenkor egy vékony lisztes habarással segíthetünk rajta.
3. Tálaláskor személyenként 2 felsőcombot 1 lángosra fektetünk, megforrósított „szaftjával” meglocsoljuk, és a fölszeletelt paradicsommal meg uborkával körberakjuk.

4 főre
Elkészítési idő: 45 perc + pácolás
Egy adag (lángos nélkül): 551 kcal • fehérje: 59,0 gramm • zsír: 18,2 gramm • szénhidrát: 37,7 gramm • rost: 1,4 gramm • koleszterin: 161 milligramm