Boros, aszalt gyümölcsös muffin

Boros, aszalt gyümölcsös muffin
Hozzávalók:
20 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (szilva, sárgabarack, ananász, alma), 2,5 dl vörösbor, 1 tojás, 10 dkg kristálycukor, 12,5 dkg vaj vagy sütőmargarin, 25 dkg finomliszt, 1 csomag sütőpor, csipet só, fél kiskanál őrölt fahéj
a forma kikenéséhez:
vaj vagy sütőmargarin

1. Az aszalt gyümölcsöt 0,5 centis kockákra vágjuk, a borral meglocsoljuk. A tojást a cukorral tálba töltjük, elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt jó habosra keverjük, a puha (szobahőmérsékletű) margarint hozzáadjuk.
2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal összeforgatjuk, majd a boros gyümölccsel és a cukros tojással összekeverjük.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit kikenjük vagy papírkosárral kibéleljük, és a masszával háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC, légkeveréses sütőben 165 ºC) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakva hagyjuk teljesen kihűlni.

Jó tanács
– Aki szereti, a kihült muffinokra rumos mázat is locsolhat. Ehhez 2 evőkanál rumot 5 evőkanál porcukorral simára keverünk, majd a süteményre locsoljuk.

12 darab
Elkészítési idő: 30 perc
Egy darab: 263 kcal