Tonhaltatár és olívás szardíniakrém

Tonhaltatár és olívás szardíniakrém
Tonhaltatár 2
Hozzávalók
a tonhaltatárhoz:
konzerv tonhal, só, pirospaprika, ketchup, mustár, őrölt fekete bors, finomra vágott vöröshagyma, Worcester-mártás
az olívás szardíniakrémhez:
konzervszardínia, magozott fekete olajbogyó, finomra vágott vöröshagyma, citrom, mustár, só, őrölt fekete bors

1. A konzerv tonhalat szűrőbe téve lecsöpögtetjük, azután ledaráljuk. A végét egy kis kenyérrel nyomjuk ki, hogy ne maradjon az értékes halhúsból a darálóban. Egy tányér közepére halmozzuk, a hozzávalóknál felsorolt fűszereket és ízesítőket köréhalmozzuk. A halat azután mindenki ízlése szerint maga keveri össze ezekkel. Általában forró pirítósra kenve fogyasztjuk.
2. A konzerv szardíniát szűrőbe téve lecsöpögtetjük, azután ledaráljuk. A végét egy kis kenyérrel nyomjuk ki, hogy ne maradjon halhúsból a darálóban. Az olajbogyót lecsöpögtetjük és apróra (kaviárnyira) vágjuk, a szerdínia püréhez adjuk a finomra vágott vöröshagymával együtt. Egy kevés citromlével és mustárral ízesítjük, kissé megsózzuk (a szardínia miatt csak óvatosan), megborsozzuk. Általában forró pirítósra kenve fogyasztjuk.

Elkészítési idő: fajtánként 10 perc